Baroniepoort de Menmoerhoeve

De Menmoerhoeve is 1 van de baroniepoorten van Landstad de Baronie. Baroniepoorten ontsluiten waardevolle natuurgebieden of bijzondere cultuurhistorische plekken in De Baronie.


Wandelr. Gedenknaald - Rijsbergseweg 8,5km

Routebeschrijving naar de Gedenknaald aan de Rijsbergseweg (heen en terug samen plus minus. 8.5 kilometer) Download de routebeschrijving en routekaart!


Wandel Schuitvaart-Vossenbergsevaart 6,5km

In gedroogde vorm -turf- ging het via turfvaarten naar de steden, als brandstof voor huishoudens en brouwerijen. De schuitvaart en Vossenbergsevaart zijn vernoemd in deze tijd.

Wandelroute Pannenhoef 7 km

Bos, vennen en bloemrijke weilanden typeren de Pannenhoef. Maar dat is niet altijd zo geweest. Oorspronkelijk lag hier een soort mini-Peel. Download de routebeschrijving en routekaart!

Fietsroute Pannenhoef 23 km

Het gebied is ongeveer 580 Ha. groot. Van de 14de tot de 17de eeuw werd in dit deel van Noord-Brabant de laag hoogveen afgegraven tot de zandondergrond.

Fietsroute Pannenhoef vloeiweide 21 km

De herkomst van de naam Vloeiweide laat zich gemakkelijk verklaren: in de 19de eeuw werd het water van de Bijloop gebruikt om de beemden te bevloeien.

Wandelen door de Pannenhoef

Maak eens een wandeling door De Pannenhoef, een uniek en stil natuurgebied net onder Etten-Leur. De route start bij De Menmoerhoeve, een restaurant en boerencamping.

De accu opladen in Brabant

Even een dagje de spreekwoordelijke accu opladen? Kom dan fietsen in het natuurrijke buitengebied van de Brabantse dorpen Etten-Leur en Rijsbergen.


Proef de stilte in Noord-Brabant

Deze route neemt je mee door het landelijke gebied tussen Roosendaal en Breda. Je komt door vele oude buurtschappen, maar ook door de uitgestrekte Rucphense Bossen.