De Menmoerhoeve vindt zijn oorsprong als agrarisch bedrijf dat nu is veranderd in een recreatie bedrijf. Maar uiteraard mag het boerenleven niet verloren gaan daarom zijn er nog vele dingen te zien van een echte boerderij.

Ons bedrijf is gelegen in Etten-Leur aan de rand van natuurgebied “de Pannenhoef”. Door dit natuurgebied liggen vele mooie wandel- en fietsroutes. Op ons bedrijf is een camping met 25 kampeerplaatsen met breed uitzicht over “de Pannenhoef”. In het stamineeke of op het (overdekte) terras kunt u genieten van een hapje en een drankje na of tijdens uw tocht door de natuur.

Voor een leuke gezellige dag kunt u bij ons terecht voor verschillende boerenspelen of heerlijk genieten in de natuur, altijd leuk als invulling van uw familiedag of bedrijfsuitje. U bent van harte welkom voor een wandeling over de Menmoerhoeve langst de vergeten groentetuin en de vlindertuin. Een mooie tocht van ongeveer een uur. Ook is AAT-Centrum Kairos bij ons gevestigd, zij geven Animal Assitent Therapie.

Neem een kijkje op onze website en als u meer informatie wilt kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Het vee


Wij hebben voordat we met de recreatie begonnen een melkvee bedrijf gehad en molken toen zo`n 70 koeien. Nu zijn er nog zo`n 20 stuks vee. Dit zijn zoogkoeien, dit wil zeggen dat het kalf na de geboorte nog ongeveer een half jaar bij de moeder mag blijven. Het is een Frans ras, Blonde d`Aqutaine. Ons vee graast op ongeveer 10 hectare grasland, hier wordt ook de boerengolf gespeeld. In de winter staan al onze koeien op stal.

Verder zijn er nog een tiental schapen, dit zijn Drentse heide schapen. En in de kinderboerderij kom je nog meer dieren tegen.

Natuur & educatie

De MenmoerhoeveWij hebben op ons bedrijf veel aan natuurbehoud en educatie dit onderander met paddenpoelen, knotwilgen, moestuin, vlindertuin etc. Wilt u hier meer over weten? Lees hier meer >>

Waar komt onze naam vandaan? De naam Menmoerhoeve is afkomstig van het gebied wat bij het bedrijf hoort vanaf circa het jaar 1400. Dit gebied “de Menmoer” welke bestaat uit twee woorden, men en moer. Men betekent een pad en Moer betekent veen of moeras en dan krijg je dus een pad door met moeras oftewel Menmoer.