Op de Menmoerhoeve, gelegen in het buitengebied van Etten-Leur, is een leuke kinderboerderij. Hier lopen verschillende landbouwhuisdieren door elkaar. Deze dieren mogen gevoerd worden, natuurlijk niet te veel want dat is niet goed voor de dieren. In de eerste weide lopen de  konijnen, diverse kippen, kalkoenen, geiten,een paardje, duiven, een gans en eenden.

Aangrenzend aan de eerste weide is de schapenweide. Hier lopen heideschapen, één van de oudste rassen van Nederland. Deze schapen hebben nog hoorns en zijn bont gekleurd. Dit schaap is een sober schaap wat weinig eten en drinken nodig heeft. Daarom deze schapen liever niet voeren.

De Menmoerhoeve in Etten-Leur is begonnen als melkveebedrijf, koeien mogen daarom niet ontbreken. In de stal staan de koeien in de koudere maanden op stal. De koeien worden niet meer gemolken. In de zomer lopen de koeien met kalfjes in de weide rond de Menmoerhoeve.

Dit zijn Franse koeien, namelijk Blonde d` Aquitaine, deze worden gehouden voor het vlees. Dit vlees wordt gebruikt in de gerechten die geserveerd worden in de boerenbrasserie. Op de Menmoerhoeve krijgen de koeien in het voorjaar een kalfje.

Naast deze drie dierenplaatsen loopt er ook een echtpaar pauw op het erf. Deze hebben geen vaste rustplaats. In het zomerseizoen zitten ze vaak beschut in het bos maar komen eten zoeken op het erf.

Op de Menmoerhoeve wonen vijf paarden. Dit zijn Bella, Roco, Frutske, Isie Lief en Midola. Deze worden gebruikt door AAT centrum Kairos.  Zij geven therapie aan kinderen met gedrags problemen.

Een boerderij moet natuurlijk bewaakt worden door een hond en poes. Op de Menmoerhoeve wonen 2 poezen en 2 honden. de honden heten Bliksem en Sammy. Zijn genieten vaak van de rust bij het woonhuis.