Wat houdt boerengolf in?


Boerengolf is een variant op het bekende golfspel en al jaren een succes voor elk groepsuitje. Analoog aan het golfen is een golfbaan uitgezet op weilanden gelegen om de Menmoerhoeve in het mooie buitengebied van Etten-Leur. De baan heeft 10 holes met een totale lengte van 2,5 km. De weilanden liggen erbij volgens goed boerengebruik, zo kan het zijn dat u tussen de koeien golft.

Een hole is 150 tot 300 meter lang, heeft natuurlijke en kunstmatige hindernissen, en heeft als eindpunt een melkemmer die in de grond is gegraven.

Boerengolfen is lekker lopen in de natuur en door weilanden in het mooie weer met vrienden, familie of collega’s. Voor Boerengolf is geen diploma vereist. Iedereen kan het spelen ongeacht leeftijd of sportieve aanleg.
Tijdsduur: 1,5 tot 2 uur. Locatie:

Hoe speel je Boerengolf?

Op de baan spelen twee groepen tegen elkaar van max. 5 personen per groep.
Elke groep krijgt een houten klomp aan een stok en een bal mee. Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens groep 2. De bal die dan het verst van de put verwijderd is, is vervolgens aan slag. Zijn de eerste twee groepen bij hole 1 dan kunnen de volgende twee groepen beginnen
De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de put komt. De twee groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt.
Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens haal je de bal uit de emmer en legt hem 4 meter in de richting van de volgende hole en begint weer te slaan. Zo loop je de hele baan. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden, ter linker zijde ingevuld. Bij de nummers 1 t/m 10 worden het aantal slagen bijgehouden, per hole, middels turven.
De groep die met het minst aantal slagen de bal in de melkemmers krijgt heeft gewonnen.

De kosten voor Boerengolf Etten-Leur.

De kosten voor het spelen van boerengolf zijn € 7,50 euro p.p.

Speciaal voor de kinderen:
Eerst met z`n allen lekker Boerengolf spelen met aansluitend lekker frietjes eten.
De kosten bedragen € 11,50 per kind hier zit bij:

  • Boerengolf
  • Frietjes met snack naar keuze
  • Een consumptie naar keuze

Dit kan op elk gewenst tijdstip of dag. Klik hier voor andere suggesties voor kinderen

Prijzen en extra aankleding
Het is natuurlijk leuk om het winnende team een welverdiende prijs te kunnen geven. Wij hebben hiervoor:

  • verschillende kleuren boeren zakdoeken € 2,50 per stuk
  • klompopeners € 2,50 per stuk
  • klomptroffe € 12,50 per stuk

Om de Boergondische dag samen een extra leuke tint te geven kunt u bij ons klompen, een boerenoverval en een boeren zakdoek huren € 7,50 p.p.

Tot slot:

Uiteraard kunt u Boerengolf combineren met onze andere Boerenspellen.
Om Uw Boergondische dag in het mooie buitengebied van Etten-Leur compleet te maken is deze uit te breiden met een lekker hapje of drankje voor of na het spel.

Ook is het mogelijk om het te combineren met een van onze andere arrangementen.